In de zomer nodigen de avonden uit tot ontspanning en samenzijn. De zon zakt langzaam onder en de warmte van de dag verandert in een aangename bries. Je neemt een slok van een verfrissend drankje, terwijl je geniet van het gezelschap van je partner, van vrienden of familie. Met de juiste tips en ideeën creëer je een sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. Met de 5 tips in dit artikel geniet je maximaal van de gezelligste zomeravonden in je eigen tuin.  

Mat zwarte terrasoverkapping met Gumax® Lighting sytem en glazen schuifwanden

1. Kijk goed naar de indeling van je tuin

Als je optimaal wilt genieten van de zomeravonden, is het goed om te kijken naar de indeling van je tuin. Zijn er voldoende comfortabele zitplekken aanwezig? Denk daarbij aan fijne stoelen met kussens, een loungebank en/of een ligstoel. Als het in de avond afkoelt, dan zorgt een terrasoverkapping ervoor dat je langer van een aangename temperatuur geniet. Zeker wanneer je deze afsluit met schuifwanden. Lees voor meer inspiratie het artikel over het inrichten van je tuin met overkapping.

2. Creëer sfeer met verlichting

Een gezellige zomeravond begint met de juiste sfeer. En als de avond valt, wil je niet in het donker zitten. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer. Ga dus niet alleen voor functionele verlichting, maar kijk ook naar mogelijkheden voor sfeervolle tuinverlichting. Denk daarbij aan lichtslingers aan de bomen of langs schuttingen, lantaarns en kaarsen voor een warme gloed. Heb je een terrasoverkapping? Creëer dan extra sfeer met dimbare en/of instelbare verlichting in verschillende kleuren en tinten.    

3. Zorg voor extra warmte als het gaat afkoelen

Gaat het wat later op de avond afkoelen, maar wil je toch lekker lang buiten blijven zitten? Zorg dan op slimme manieren voor wat extra warmte. Trek een extra laagje kleding aan en leg een aantal fleecedekentjes klaar op de stoelen voor jezelf en voor je gasten. Ga met z’n allen rond de vuurkorf zitten of zet een heater neer voor extra warmte. Onder een terrasoverkapping zorgen glazen schuifwanden ervoor dat de warmte onder de overkapping blijft. Die schuif je naar wens open en dicht voor meer of minder warmte. 

4. Jaag muggen en andere insecten weg

Op een zomeravond komen allerlei insecten tevoorschijn. Ze komen af op warmte en licht, waardoor er een grote kans is dat ze zichzelf uitnodigen op je gezellige zomeravond. Een bekende oplossing is het neerzetten van Citronella kaarsen. Er zijn ook speciale anti-muggenlamp met een bepaalde vibratie waardoor muggen op afstand blijven. Zorg onder de terrasoverkapping voor zo min mogelijk kieren en openingen. Voor het afsluiten van de zijkanten plaats je een glazen spie of een spie of schutting. Lees nog meer praktische tips in het artikel ‘Wat te doen tegen vliegen onder de overkapping?’.

5. Bedenk leuke activiteiten

Misschien is een ‘simpel’ hapje en een drankje al voldoende voor een gezellige zomeravond. Maar er zijn veel activiteiten waarmee je de zomeravond nog leuker maakt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Barbecueën
  • Een buitenfilm kijken
  • Dansen met muziek
  • Spelletjes doen
  • Cocktails maken
  • Sterren kijken
gezellig onder een antraciete overkapping met zonwering

Met behulp van deze ideeën heb je volop inspiratie voor de gezelligste zomeravonden. 

Met de Gumax® terrasoverkappingen geniet je ieder seizoen maximaal in je eigen tuin. Maak je tuin compleet met zonwering voor de hete dagen en creëer extra sfeer met het Gumax® Lighting System. Stel je overkapping samen en beleef een heerlijke zomer.