Er zijn heel veel mogelijkheden voor het uitbreiden van je terrasoverkapping: van glazen schuifwanden tot zonwering. Maar wist jij dat er ook aluminium shutters zijn voor onder je terrasoverkapping? Het begrip shutters ken je misschien al, maar wat zijn de voordelen van aluminium shutters voor buiten? In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden met deze sfeervolle én praktische uitbreiding van je veranda.

Moderne overkapping met Gumax® Shading Panels

Wat zijn aluminium shutters?

Van oorsprong kennen we aluminium shutters als een type raamdecoratie en zonwering voor binnen. De shutters bestaan uit een reeks verstelbare lamellen in een frame voor het reguleren van licht, lucht en privacy. Aluminium is bestand tegen roest en vervorming. Daardoor zijn aluminium shutters zeer geschikt voor buitengebruik. Tuinmaximaal levert speciale shutters voor buiten onder de terrasoverkapping: Gumax® Shading Panels. Zo heb je onder je overkapping op ieder moment de beschutting die je wenst. 

De voordelen van aluminium shutters buiten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor zonwering buiten. Wat zijn de voordelen van aluminium shutters ten opzichte van andere typen zonwering? We zetten ze op een rij:

  • Duurzaam en weerbestendig: aluminium is sterk en corrosiebestendig, de Superior Coating van de Gumax® Shading Panels zorgt voor een langdurige bestendigheid tegen alle weersomstandigheden. het unieke Rhombus design van de lamellen zorgt bovendien voor een goede afwatering.
  • Lichtgewicht: het materiaal is zeer licht van gewicht en daardoor makkelijk verplaatsbaar en verstelbaar.
  • Eenvoudig onderhoud: voor het onderhouden van aluminium shutters is een zachte doek of spons met een lauw sopje van water en niet-ontvettende zeep voldoende.
  • Licht en privacy waar jij dat wilt: de verstelbare lamellen zorgen voor een makkelijke manier voor het regelen van de lichtinval en privacy. De Gumax® Shading Panels verplaats je bovendien makkelijk via het railsysteem, waardoor je in één handbeweging meer licht en privacy of juist vrij zicht hebt.
  • Ventilatie onder de overkapping: met behulp van de Gumax® Shading Panels bepaal je zelf de mate van ventilatie onder de overkapping. Stel de ruimte tussen de lamellen in met de afstandhouders in 3 maten.
  • Meer sfeer: de aluminium shutters zijn functioneel, maar ook heel sfeervol voor buiten. Dankzij de verschillende kleurkeuzes van de Gumax® Shading Panels sluiten ze perfect aan op de overkapping én op je wensen.
De voordelen van Gumax® Shading Panels

Wat kosten aluminium shutters?

De aluminium shutters voor buiten onder de overkapping zijn verkrijgbaar vanaf €349,-. De prijs is afhankelijk van de hoogte van de panelen en het aantal panelen. Stel met behulp van de filters aan de linkerzijde de Gumax® Shading Panels samen en bereken eenvoudig de prijs.

Stel de shutters zelf samen

Stel de shutters voor buiten onder de overkapping zelf samen op basis van de hoogte van de overkapping en je eigen wensen. Kies uit één van de hoogtematen, van 2000 mm tot 2700 mm. Kortere panelen nodig? Ze zijn eenvoudig inkortbaar voor de gewenste hoogte.

De frames zijn verkrijgbaar in 3 kleuren:

  • Mat antraciet (RAL 7016)
  • Mat wit (RAL 9016)
  • Mat zwart (RAL 9005)

Kies voor lamellen in dezelfde kleuren als het frame of 4 speciale kleuren:

  • Mat grijsbeige (RAL 1019)
  • Mat groenblauw (RAL 5001)
  • Mat cementgrijs (RAL 7033)
  • Grijs aluminiumkleurig (RAL 9007)

Bepaal hiermee zelf de uitstraling van de aluminium shutters.

Kies uit 7 kleuren

Monteer de buiten shutters onder je veranda

De Gumax® Shading Panels installeer je heel eenvoudig onder je veranda dankzij de duidelijke stap-voor-stap handleiding en de montagevideo. Lees hier meer over op de montagepagina van Gumax® Shading Panels.

Wil je de aluminium buiten shutters in de winter opbergen? Je haalt de panelen eenvoudig uit het railsysteem. De Gumax® Shading Panels met glazen schuifwanden combineren? Ook dat is mogelijk. Die plaats je namelijk in hetzelfde railsysteem. Een modulair schuifwandensysteem waarmee je 365 dagen per jaar onder je terrasoverkapping geniet.