Een heerlijk diner met je partner, een gezellige borrelavond met vrienden of een rustige avond alleen: er zijn talloze manieren om te genieten onder je overkapping. Natuurlijk zorg je zelf voor de sfeer, maar de verlichting levert daar ook een grote bijdrage aan. Gelukkig zijn er heel veel goede oplossingen voor sfeervolle verlichting onder je overkapping, waaronder dimbare led verlichting. Wat zijn de voordelen van deze led spots die dimbaar zijn? Hoe monteer je ze onder de overkapping en hoe bedien je ze? Lees snel verder…

Gumax® LED spots onder een antraciet overkapping

Creëer de perfecte sfeer met dimbare led spots

Met dimbare led spots bepaal je zelf hoe fel het licht is onder je overkapping. Wil je een intieme setting creëren voor een diner of heb je feller licht nodig voor het lezen van een boek? De lichtintensiteit van dimbare verlichting pas je op ieder moment eenvoudig aan. Of het nu gaat om een zachte, warme gloed voor een ontspannen avond of helderder, functioneel licht voor het uitvoeren van praktische taken: dankzij led spots die dimbaar zijn heb je altijd de perfecte hoeveelheid licht in je buitenruimte. 

  • Tip: wil je niet alleen dimbare verlichting, maar wil je nog meer sfeer creëren met verschillende kleuren? Kies dan voor het Gumax® Lighting System. Dit zijn lichtarmaturen met een breed kleurenspectrum die je geheel naar je persoonlijke voorkeuren instelt.

Gumax® Lighting system

Duurzame led verlichting

Het is algemeen bekend dat led verlichting een duurzame keuze is. Het is energiezuinig en biedt een zeer goede lichtkwaliteit. Doordat de led spots dimbaar zijn, produceer je de juiste hoeveelheid licht op het juiste moment. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. De verlichting heeft bovendien een lange levensduur, waardoor het een milieubewuste investering is voor de lange termijn.

De dimbare led verlichting monteren

De Gumax® led spots sluiten dankzij de minimalistische vormgeving naadloos aan op je Gumax® terrasoverkapping. Je monteert deze heel eenvoudig zelf dankzij het handige kliksysteem, de stap-voor-stap montagehandleiding en de installatievideo’s. Voor het monteren van de dimbare led verlichting heb je het volgende nodig:

  • Accuboormachine
  • Boor Ø 5 mm
  • Boor Ø 14 mm
  • Rolmaat
  • Trap

 

In de onderstaande video zie je stap voor stap hoe de montage in zijn werk gaat:

Bedien de dimbare led spots met afstandsbediening

Heb je de dimbare led verlichting correct gemonteerd? Dan verlicht je het gehele buitenterras met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee pas je ook eenvoudig het licht aan qua lichtsterkte. Of je nu kiest voor één of meer sets met 4 of 6 dimbare led spots: je bedient ze allemaal met dezelfde afstandsbediening dankzij de kabel die ze met elkaar verbindt. Gemak met één druk op de knop.

Tip: het geavanceerde Gumax® Lighting System bedien je ook met een afstandsbediening of met je Smart Home-systeem. Stel je favoriete kleurenscènes in en sluit de verlichting aan op je Smart Home-systeem voor het instellen van persoonlijke automatische routines.