De zon komt op en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een perfecte zomerdag. De temperaturen stijgen en je hoeft nergens naartoe vandaag. De kids zijn thuis, er komen vrienden op bezoek of je hebt het rijk voor jezelf. Een fijn vooruitzicht. En met de tips in dit artikel geniet je nóg meer van deze zomerdag in je eigen tuin.

bewerkt-5332

1. Maak het comfortabel

Creëer voldoende loungeplekjes. Denk aan een hangmat, een loungebank, een ligstoel of zitzakken. Het echte vakantiegevoel, maar dan in je eigen tuin. Tijdschrift of boek erbij en je bent klaar voor een heerlijke zomerdag! Terwijl de kids in de tuin spelen, houd je ze in de gaten vanuit je plekje. Of je nodigt vrienden of familie uit voor een gezellige middag met hapjes en drankjes. Vallen er een paar druppels regen? Dan biedt een terrasoverkapping uitkomst. Zo geniet je extra lang van je tuin! 

2. Creëer schaduw op de juiste plekken

Schaduw biedt niet alleen bescherming tegen felle zonnestralen, maar zorgt ook voor extra verkoeling op de warme dagen. Er zijn veel creatieve manieren voor het creëren van meer schaduw: van een schaduwdoek tot grote planten. Wij hebben de beste zonwering voor binnen en buiten op een rij gezet. Onder je terrasoverkapping kan de temperatuur ook flink oplopen. Gelukkig zijn daar hele goede oplossingen voor in de vorm van zonwering en outdoor shutters. Wil je liever in de zon of in de schaduw zitten? Jij bepaalt het zelf.

7A1A5077-Edit_1_

3. Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je niets tekortkomt op zo’n heerlijke zomerdag. Denk aan (zelfgemaakte) ijsjes, (gezonde of minder gezonde) hapjes en lekkere drankjes. En nu we het over drankjes hebben: voldoende water drinken is belangrijk op een warme dag. Geen fan van water? Meng dan een kan water met citroen, komkommer, framboos en/of munt. Zorg er bovendien voor dat vliegen en andere insecten geen kans krijgen om op je eten of in je drinken te komen. Zet vliegenverjagers neer of plaats netjes over het eten en drinken. Onder een overkapping zorgen glazen schuifwanden met tochtstrips ervoor dat insecten weg blijven. Lees meer tips in het artikel ‘Wat te doen tegen vliegen onder een overkapping?’.

4. Zorg goed voor je planten

Geef ook de planten genoeg water. Zeker bij warm weer hebben de planten wat meer aandacht nodig. En wist jij dat sommige planten beter gedijen onder een overkapping dan daarbuiten? Let daarbij wel op de hoeveelheid schaduw en zonlicht onder de overkapping. We vertellen je hier alles over in het artikel over de beste planten voor onder je overkapping. Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit. Genoeg redenen om wat extra aandacht te schenken aan deze groene sfeermakers.

5. Verleng de zomerdag in de avond

Je wilt dat zo’n heerlijke zomerdag zo lang mogelijk aanhoudt. Maar op een gegeven moment gaat de zon toch echt onder. Dan zit er maar één ding op: lekker in je tuin blijven zitten en genieten van de zomeravond! Er zijn genoeg manieren voor het invullen van zo’n zomeravond. Heb je een overkapping? Creëer dan extra sfeer met instelbare en/of dimbare verlichting. Lees nog meer tips voor de gezelligste zomeravonden in je tuin en maak deze zomer onvergetelijk.

bewerkt-0649

Met de Gumax® terrasoverkappingen maak je je tuin compleet en geniet je nog meer van de zomer. Breid de terrasoverkapping naar je wensen uit met zonwering en/of Gumax® Shading Panels voor extra schaduw en het Gumax® Lighting System voor meer sfeer in de avonduren.